Opbevaring af Dæk. Dækhotel til Sommerdæk og Vinterdæk(Se Priseksempler)

Hvor og hvordan opbevarer man dæk

Opbevaring af dine dæk på dækhoteller eller hjemme – læs om huskeregler og priser.

Når du skifter dæk på din bil, det kan være både til sommerdæk eller vinterdæk, er det en overvejelse værd at tænke over, hvad du gør af dine øvrige dæk til bilen. Her kommer dækhoteller med dækopbevaring ind i billedet som en mulighed.

Ved efterårstid når temperaturen kommer under 7 grader er det tid at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk – læs mere her om skift til vinterdæk. I den forbindelse er der mange som også overvejer, hvordan og hvor man opbevarer de øvrige dæk. Har man plads er der penge at spare ved at opmagasinere sine dæk hjemme ved sig selv. Det kan være i en garage, depot eller andre steder. Vigtigt er det dog at tænke over om rummet er med til at beskytte dækket mod kulde, sol, fugt og for varme forhold. Korrekt opbevaring er med til at forlænge levetiden på dine dæk. Eksempelvis kan loftsrum blive varme om sommeren og det er med til at påvirke gummiet i dækket og kan over tid mørne hjulene. Direkte sollys og kulde er også elementer som er skadelige for dækkene. Derfor bør man huske at dækkene skal opbevares gerne ved temperaturer over 15grader, væk fra direkte sollys og i et tørt rum – Læs nederst i artiklen om de 7 huskeregler for opbevaring af dæk.

Opbevaring af dæk

Hvorfor skal jeg vælge dækhotel til opbevaring af mine dæk?

Der kan være flere gode argumenter for at vælge et dækhotel til opbevaring af hjulene. Ved dækhoteller får man ofte nogle fordele som ikke altid er til at opnå hjemme hos sig selv.

Nogle af fordelene ved at vælge dækhotel er at man for prisen får, forsikring (tyverisikring, brandsikring), korrekt opbevaring af dækkene, hjælp til afmontering samt påmontering af sommerdæk og vinterdæk, kontrol af dækkenes beskaffenhed, notifikation via sms/email med påmindelse om at det er tid til at skifte dæk, råd og vejledning vedrørende dæk, online bookning af dækskift og at dækkene ikke fylder hjemme.

Priserne kan dog svinge meget og det samme kan servicen så det er en rigtig god ide at forhøre sig ad hos forskellige udbydere. Generelt kan man søge efter opbevaring af dæk hos:

 

 • automekanikere
 • bilforhandlere (eksempelvis Opel)
 • dækforretninger (SuperDæk Service)
 • forhandlere af autodele (T-Hansen)
 • synshaller (Applus)
 • depot-udbydere (Boxit)

Dog skal man også være opmærksom på at der kan være ulemper. Først og fremmest koster det jo mønter. Så tjek altid flere udbydere og hvad tilbuddet indeholder

Andre ulemper kan være at nogle dækhoteller forbeholder sig retten til at de får råderet over dækkene hvis de ikke afhentes inden for en given tid, eksempelvis op til et år efter at de skulle være hentet. En anden ulempe og usikkerhed kan være at man selv er ansvarlig for dækkene eks. ved tyveri eller brand. Altså at dækhotellet ikke er ansvarlig og dækker den skadelidte kunde, hvis dækkene bliver væk eller der opstår brand.

Det er derfor altid en rigtig god ide at spørge efter dækhotellets regler og ansvar ved opbevaringen. Der kan for eksempel også være opsigelsesregler af servicen, som man skal være opmærksom på.

Det er også en god ide at dokumentere sine dæk inden man afleverer dem til opbevaring ved eksempelvis at tage billeder af dem og få en seddel med, hvor dækkenes fabrikat, mål og stand er opført.

 

Priser ved opbevaring af dæk (sommerdæk samt vinterdæk) på dækhotel

Priserne på dækhoteller svinge mellem ca. 300kr pr. sæson (eksempelvis hos QuickPot) op til 1000kr. Disse priser kan nogle gange svinge i forhold til om det er i storbyer som eksempelvis København eller Århus eller i mindre byer.

Vær opmærksom på at nogle, eksempelvis automekanikere, har så gode tilbud på opbevaring at det ikke er den store udskrivning. Nogle mekanikere tilbyder simpelthen at opbevare dækkene, hvis bare man betaler eksempelvis en halv timeløn for at de så også montere dækkene – det kan nogle steder kost omkring 250kr.

 

7 Huskeregler for opbevaring af dæk

 1. Efter afmontering rengør dækkene og tjek dem for eventuelle skader som buler og mørning eller opkørte søm.
 2. Giv dækkene en note om hvor de har været monteret på bilen
 3. Placer dækkene på en plan overflade (eksempelvis på en palle eller et dækstativ) enten liggende eller stående
 4. Rummet hvor dækkene opbevares skal være: tørt, uden sollys, over 15 grader, ikke væsentligt over 30 grader, undgå snavs og metalspåner i rummet
 5. Når dækkene skal anvendes igen og monteres på bilen – tjek om dækmønsteret er over 1,6mm
 6. Tjek om dæktrykket er korrekt
 7. Tjek igen dækkene for skader og kontroller om fælgene er uden skader

Ved at følge de ovenstående råd giver du dine dæk de bedste forhold og dermed længst levetid. Undersøg forskellige udbydere for at få de bedste forhold og priser. Go´ arbejdslyst.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*