Pris-sammenligning på bildæk 2016

I denne pris-sammenligning af bildæk 2016, kan du finde de billigste priser på dækstørrelserne 13” – 22” fra de største leverandører i Danmark. Vi er uafhængige og favoriserer ikke bestemte forhandlere. Se den uvildige prisoversigt på dæk her:

 

 

 

 

 

Prissammenligning af dæk

Der findes mange forhandlere af bildæk både online og offline. For at du kan finde de bedste priser, har vi her på www.hjuldatabasen.dk lavet en liste, som du kan benytte dig af til at sammenligning priser og derved finde billige dæk priser.

Populære dækkategorier i Danmark er vinterdæk, sommerdæk samt helårsdæk og ved at følge priserne i listen ovenfor får du muligheden for at finde de billigste dæk til netop din bil. Om du leder efter testvindende dæk, billige dæk, dæk med fælge eller dæk uden fælge så finder du den bedste uafhængige sammenligning af priser på bildæk her.

 

Hvilken dækstørrelse skal jeg vælge?

Det er afgørende at du køber de rigtige hjul til din bil. Det er ganske let at finde ud af hvilken dækstørrelse, som passer til din bil – Læs om dækstørrelser her. Du kan enten finde ud af det ved at kigge på de nuværende dæk på bilen og derved aflæse hvilke dæk du skal vælge. Størrelsesangivelsen ser således ud (eksempel) 195/55 R15. Eller du kan finde informationerne i bilens instruktionsbog. Her er det nemlig oplyst hvilke dækstørrelser som netop din bil skal anvende.

 

Hvornår skal man skifte dæk?

I Danmark er det således at dit dæk, uanset type (sommer, vinter, helår) som minimum skal have mønster på 1,6mm. Trafikstyrelsen skriver således om regler for dækmønster i – Vejledning Om Syn Af Køretøjer følgende ”Mønsterdybden skal på køretøj med størst tilladt hastighed på over 30 km/h være mindst a) 1,6 mm for køretøj med tilladt totalvægt på højst 3.500kg[…]Mønsterdybden måles i hovedmønsteret, hvorved forstås de brede riller i slidbanens midterste del, der dækker ca. 3/4 af slidbanens bredde.

Dog findes der i udlandet ofte krav om større dækmønster, ofte som minimum på 3 – 4mm (Læs mere her om regler i lande danskere ofte tager på vinterferie til). Mange, heriblandt FDM, anbefaler dog at dækmønsteret som minimum er 3mm som derfor også matcher lovkrav andre lande.

Således tilsiger loven at man skal skifte dæk når dækket har minimum 1,6mm mønster tilbage. Dog kan man finde anbefalinger fra andre den danske dækbranche, som mener at man bør skifte hjulene ud med nye, hvis dækkets mønster er 3mm. Læs her også om Michelin som med deres nye type af dæk som er introduceret til at kunne anvendes både vinter og sommer går imod denne brancheanbefaling og peger på at man sagtens kan slide dækket ned til de lovmæssige 1,6mm.

 

Bremselængden på vinterdæk

Vælger man at køre med sommerdæk i vinterføre går man i høj grad på kompromis med sin egen, medpassagerenes og medtrafikanternes sikkerhed. I denne video fra FDM ses det, hvor stor en effekt det har at bremse op med vinterdæk monteret på bilen i modsætning til sommerdæk i vinterforhold.

 

 

Kilder:
Færdselsstyrelsen
FDM
Michelin Dæk